Taj Mahal , Agra. Foto Paul M. Grahn 1973

”I Indialand bak Himalajas rand där händer det konstiga saker ibland. Där Bodde en trollkarl han trollade så, att åtta blev nitton och nitton blev två.”  Intressant ”att nitton blev åtta och nitton blev två”. Våra siffror som vi varje dag använder härstammar från Indien även om vi brukar benämna dem ”arabiska”.


Trollkarlen i visan förvandlar sig slutligen till ett glas saft och dricker upp sig själv. Jag antar att det var ett glas sk ”Fresh lime soda” han förvandlade sig till. Det är något jag redan ser fram emot att få släcka törsten med. Förbereder avresan till Delhi och vidare färder i Indien genom en öppen resväska där det allt eftersom hamnar sådant som jag kommer på att jag eventuellt skall medföra. Känns inte alls dumt att byta ut skånsk vinter mot indisk dito. Temperaturskillnaden är avsevärd. Även om jag under Indienbesöket huvudsakligen kommer att röra mig i norra Indien så är dagstemperaturen stundtals som en bra svensk sommardag.

Mitt uppdrag i Indien är att leda två olika turistgrupper för Indienresor AB, första resan går från Delhi till Jaipur, Bharatpur och upp till Agra. Avslutas sedan i Delhi. Därefter anländer en ny grupp och vi besöker samma platser men kommer också att resa till Varanasi vid Ganges och vidare till det mycket intressanta Khajuraho med sina sina vackra stentempel. Nedan några bilder från mina tidigare besök i Indien.

Vid dammen till sikhernas stora tempel i Delhi. Foto Paul M. Grahn

 

 

Tempelbyggnad i Qutab Minar. Delhi Foto Paul M. Grahn

Gata i "Gamla Delhi". Foto Paul M. Grahn

Fathepur Sikri. Foto Paul M. Grahn

Amber fort utanför Jaipur. Foto Paul M. Grahn