Vi är sedan den 11 oktober i Lhasa, ankom hit med flyg över Himalaya från Kathmandu. Höstfärgerna börjar visa sig här i Lhasadalen och på nätterna är temperaturen endast strax över nollstrecket. Denna gång bor jag och mina resenärer, från Världens resor, på hotel Gang Gyan.

 

Ett hotell som ägs av en tibetansk stiftelse inrättad av den, 1989 bortgågne, 10:e Panchen Lama. Vi har gjort besök på Potala och i Jokhang. Vi har besökt Pabonkatemplet och Ani Sankhung nunnekloster. Ett uppskattat besök även på Dropenling det fina hantverkscentret i Lhasa. Här säljer man hantverksprodukter, mattor, textilier, väskor och annat vilka är tillverkade av skickliga tibetanska hantverkare. Det är en liten men viktig markering, ett alternativ med kvalité, till alla de produkter från mainland Kina och Nepal som utbjuds till försäljning som ”äkta tibetanskt” hantverk. I morgon fortsätter vi vår färd över bergspassen Kamba la och Karo la mot Gyantse och Shigatse.

Bilderna nedan från Jokhang, Tibets viktigaste tempel. Människor som prosterar och den långa kön med tibetanska pilgrimer som väntar på att få träda in i Jokhang.