Född i Helsingborg. Efter studier vid Konstfackskolan i Stockholm 1972-76 har jag arbetat som tecknings- bild- och medielärare huvudsakligen i Umeå fram till hösten 2013. Parallellt med arbetet som lärare har jag som färdledare och på egen hand, sedan 1986, gjort hundratals rundresor i Kina/Tibet, Hongkong, Indien, Ladakh, Nepal och Bhutan. Mer än trettiofem av dessa resor har gått till Autonoma regionen Tibet. 

L1130145.jpeg


Under en resa till bl. a. Indien och Nepal 1973 kom jag att intressera mig för tibetansk- buddhistiska träsnitt. Under nästa resa till Nepal 1975-76 då jag också gjorde en s k trekking  tillsammans med några vänner utökades samlandet av träsnitt.

Under hösten 1986 gjorde jag två resor som färdledare till Kina/Tibet, Nepal och Indien. I de tibetanska klostren hade man då åter börjat trycka bilder från de gamla träblocken. Med de insamlade bilderna producerade jag flera utställningar bl.a. på Bildmuseet i Umeå, Örnsköldsviks museum, Tankarnas trädgård i Luleå och Oskarshamns kulturhus.  

Jag har också vid många besök i Huxian och Xian träffat flera av de lokala amatörkonstnärer som målade s. k. "bondemålningar". Även den samlingen har jag har visat i flera utställningar. Under vintern 2011-12 gjorde jag en fotoutställning tillsammans med Låke Stomfelt och Åke Norström"Tre tider, tre fotografer"på Västerbottens museum i Umeå där vi visade våra bilder tagna i Kina från 1966 - 2011, se vidare http://www.pgrahn.com/blogg/121-kina-tre-tider-tre-fotografer.html

Under åren 2005 - 2008 var jag tjänstledig från min lärartjänst och bosatt i Beijing, Kina. Fr o m december 2013 är jag  bosatt i Helsingborg.

Böcker ett stort intresse. Sedan 1970-talets början har jag samlat litteratur om Kina, framförallt Tibet och Himalaya, reseskildringar, böcker om religion, konst, geografi, historia och politik. Här är snabblänken till en förteckning som visar ett litet urval av den Tibetlitteratur jag har.  https://www.pgrahn.com/litteratur/4-tibetlitteratur.html