Född i Helsingborg. Efter studier vid Konstfackskolan/Teckningslärarinstitutet i Stockholm 1972-76 har jag arbetat som tecknings- bild- och medielärare huvudsakligen i Umeå fram till hösten 2013.
me

Under en resa till bl. a. Indien och Nepal 1973 kom jag att intressera mig för tibetansk- buddhistiska träsnitt. Under en ny resa till Nepal 1975-76 började jag samlandet av  dessa träsnitt. Hösten 1986 ledde jag min första resa som färdledare till Kina/Tibet, Nepal och Indien och nu utökades insamlandet. I de tibetanska klostren tryckte man då återigen några olika bilder från de gamla träblocken på papper, gul eller vit bomullsväv.

Med de insamlade bilderna producerade jag flera utställningar bl.a. på Bildmuseet i Umeå, Örnsköldsviks museum, Tankarnas trädgård i Luleå och Oskarshamns kulturhus.  

Jag har även intresserat mig för kinesiska s. k. "bondemålningar". En färgstark konst som målades av amatörkonstnärer i byn Huxian, utanför Xian. Även dessa bilder växte snart till en samling som jag har visat på utställningar vid ett flertal tillfällen. 

Under vintern 2011-12 gjorde jag en fotoutställning tillsammans med Låke Stomfelt och Åke Norström"Tre tider, tre fotografer"på Västerbottens museum i Umeå där vi visade våra bilder tagna i Kina från 1966 - 2011, se vidare http://www.pgrahn.com/blogg/121-kina-tre-tider-tre-fotografer.html

Parallellt med arbetet som lärare har jag som färdledare och på egen hand, sedan 1986, gjort hundratals rundresor i Kina/Tibet, Hongkong, Indien, Nepal och Bhutan. Mer än trettiofem av dessa resor har gått till Autonoma regionen Tibet. 

Under åren 2005 - 2008 var jag bosatt i Peking. Fr o m januari 2014 är jag åter bosatt i Helsingborg med återkommande längre vistelser i Beijing, Kina.

Böcker ett stort intresse. Sedan 1970-talets början har jag samlat litteratur om Kina, framförallt Tibet och Himalaya, reseskildringar, böcker om religion, konst, geografi, historia och politik. Här är snabblänken till litteraturförteckningen över Tibetlitteratur https://www.pgrahn.com/litteratur/4-tibetlitteratur.html