Första veckan efter min Tibetresa med vandring runt Kailash tog jag in på det mysiga lilla hotellet Lusongyuan som ligger på Banchang hutong nära Nanluoguoxiang-gatan. Nanluoguoxiang är den ultimata turistgatan för kinesiska turister i Beijing. Men bara några hundra meter därifrån ligger lilla Lusongyuan och där är det helt tyst och lugnt. Namnet kommer sig av att man har som ett slags tema låtit två kinesiska historiska personer mötas. Detta gör dom i form av två bronsskulpturer.

 

Det är författaren Lu Xun och revolutionären och politikern Sun Zhongshan för oss kanske mera känd som Sun Yatsen. Jag bodde i ett mycket litet, men trevligt rum, just bakom Lu Xun. se bilden. Här utanför intog jag också min frukost varje morgon och allt emellan också en god sval öl på kvällen. Det var nämligen varmt i Peking denna vecka 25 - 31 augusti. Några rejäla skyfall fick vi också ta del av. Nedan fler bilder från mitt lilla hotell. Jag har några ideér om att använda detta hotell för en en alldeles särskild specialresa till Peking. Återkommer om denna idé längre fram. Just nu är det mest förberedelser inför mina två kommande resor som går till Kirgisistan - Xinjiang/Kina och Tibet samt direkt därpå en resa till Bhutan, Nepal och Tibet. Båda dessa är i regi av Världens resor. Världens resor är ett mycket välkänt och respekterat reseföretag som inte endast arbetar med Asien utan arrangerar resor till många delar av världen. Deras stora utbud vad gäller Himalayaresor är för mig mycket intressant eftersom det är den del av världen som jag intresserar mig mest för. Jag gjorde en sammanräkning för ett tag sedan och noterade att jag genom åren hitills gjort 28 resor till Tibet. Men nu är det dags igen och som vanligt lika spännande det går aldrig att räkna med att allt blir precis som vanligt nämligen. Här är det ständigt förändringar i reglerna för vårt resande bland dessa världens högsta berg.