shapeimage_1_copy_copy.png

Efter en lång natt på flyget ut, med Qatar Airways vilket inkluderar ett cirka tre timmar långt uppehåll i Doha, och incheckning på mitt hotell klockan 04.30 (lokal tid) somnade direkt. Vaknade vid 09.30 och åt frukost. Tillbaka på mitt rum vidtog den sedvanliga rutinen att kolla igenom packningen för att konstatera vad jag glömt respektive kunde ha lämnat hemma. Varför inser man inte detta redan när man packar. jag menar här har jag inte ens hunnit använda något för att redan se att detta föremål eller plagg kommer aldrig att användas under denna resa.

 

Nåväl det är juldagsmorgon eller snarare juldagseftermiddag och eftersom julftonen tillbringades i en flygkabin på cirka 10 000 meters höjd över diverse konfliktområden kändes det som att det var dags för lite firande. Ja alltså inte konflikterna utan att det är julhelg och jag är ledig en heldag i morgon också. Alltså pulverkaffe, cappuchinovarianten, lösgodis från Hemköp på Stattena (Helsingborg) och till det en rätt rejäl whiskey (Glenfiddich Single malt). Inte dumt.

I morse kikade jag ut genom mitt hotellfönster och såg en relativt öde bilparkering omgärdad av restaurnager och butiker. Samma parkering nu på eftermiddagen, det är public holiday i Indien idag, ter sig annorlunda. Här står nu den indiska medelklassen alla små- och medelstora bilar parkerade. Människorna är alla inne och offrar till den globala guden Mammon i något av de tempel som finns i riklig mängd även i Indien. De bär namn som Adidas, Puma, Panasonic, Madonna, Pizza Hut och Mc Donalds. Mc Donalds templet är intressant i Indien eftersom det är annorlunda utrustat än jämförbara tempel i exempelvis Sverige. Här saknas fläskköttet och nötköttet! Hamburgarna är vegetariska och dessutom finns det en rad andra alternativ som vi inte heller har i den amerikanska delstaten Sverige. God Jul!

Här två bilder från parkeringen i Gurgaon (nära Delhi).

P1110218.jpgP1110221.jpg