Juldagen brukar ju vara den där dagen då man börjar bläddra och läsa i sina julklappsböcker. Så också detta år även om jag som ni nog har noterat befinner mig på ett hotell i Delhi. Fick just in en tallrik med hembakad chokladkaka från hotellet och en önskan om ”Merry Christmas”. Ja idag skall jag bara softa hela dagen och läsa vidare i min julklappsbok, ja ja jag köpte den själv på Arlanda, i år har vi i den ”utspridda familjen” inte haft någon ambition att se till att alla får julklappar på julafton. Jag skall sköta om mina åligganden i den vägen i början av januari, det får bli sen leverans i år.


Ett stycke in i biografin över Steve Jobs tycker jag nog att det är en spännande och intressant bok. Den del jag läser nu handlar om tiden innan jag själv blev med en Mac. Men räknar med att känn igen en del senare i boken. Jag körde ju Amiga-spåret först ett par år, rätt korkat kan man ju konstatera idag. 
Boken är extra intressant för oss som nu i många år varit trogna och flitiga Mac-användare. Walter Isacsson berättar om en märklig man, Steve Jobs, som befann sig på rätt plats vid rätt tillfälle, och gick över lik för att få sin vilja igenom. Delarna om 1970- och 80-talens Silicon Valley är spännande nutidshistoria, få se om det håller hela vägen. Att Steve Jobs var en skitstövel är nog säkert, det står klar redan på sidan 170. Jag läser vidare och ser om intresset håller hela vägen. Ja under eftermiddagen skall jag ta en promenad i närområdet här runt hotellet i Kapashera. I morgon börjar arbetet med briefing på lokala kontoret här och på tisdag morgon blir det att kravla sig tidigt ur sängen för att åka till flygplatsen och möta resenärerna.