shapeimage_2009_last.png

En vecka i Skåne och Danmark. Avkopplande och intensivt på samma gång. Mycket att se och återupptäcka. Jag fick tillfälle att träffa några av de människor som står mig nära och inser att jag är i Skåne allt för sällan. Skåne och Danmark är vackert utsikten är vid och inte avbruten av skogar. Närheten till vattnet känns också befriande.
Hemma är ett ord med en särskild laddning. Ibland undrar jag var är ”hemma” för mig.
30 år i Umeå, 20 år i Skåne, 4 år i Stockholm, 3 år i Beijing och något år i Dalarna. Ibland känns Umeå väldigt mycket hemma för mig. Jag tycker om Umeå och det är också den plats jag har levt längst på. Mina nära och kära är spridda över kontinenterna och det känns emellanåt rätt jobbigt att det, trots flygförbindelser, är rätt omständligt och tidsödande att ta sig till och från Umeå. Det blir många timmar på Arlanda av väntan varje gång. Den här gången 4 timmar vardera på utresan och hemresan. En arbetsdag av väntan.