I mitt förra inlägg tidigare idag skrev jag om böcker om Bhutan. Det här handlar också om böcker men inte vilka böcker som helst utan om den världssucce som, den från Umeå bördige, Stieg Larsson skapade.


I mitt letande efter Tibetlitteratur och andra böcker om Himalayländerna bland Kathmandu´s bokhandlare och även i den mycket välsorterade bokhandeln DSB Books på Chang Lam lu, Thimpu i Bhutan har jag stött på de tre delarna i Stieg Larssons Millennium-serie. Bild nedan från DSB Books.  Även i Kathmandu har jag funnit samma trilogi. Bilden ovan är från min favoritbokhandel där, Nepal Book depot. När jag berättade för personalen, några unga bhutanesiska flickor, på DSB Books i Thimpu att Stieg Larsson var en svensk författare såg dom rätt skeptiska ut till min information. Sverige hade de inte direkt någon uppfattning om var det låg i världen. Nu hör det också till saken att de inte heller hade läst någon av böckerna. Men dom hade sålt flera berättade de.