shapeimage_1_35.png

Från Skåne via Köpenhamn till London igår kväll. Kom fram rätt sent tack vare flygförsening och en mycket lång väntan på att bagaget skulle rulla ut på bandet på Gatwick, nästen en timme för att få ut bagaget, men det här är inte Kina där bagaget ligger och snurrar runt redan när man når bandet. Bor i studentrum på Imperial College i South Kensington-området, alldeles utmärkt boende. Under sommaren hyr man ut tomma studentrum och detta passar en gammal lärare. Idag, onsdag, har jag gjort mina åtta timmar ”på stan”. Glömmer alltid bort att det är oerhört mycket människor, och turister, i London och allting tar därför mycket längre tid än jag är van vid. Till exempel att köpa ett s k ”Oystercard” för under- och överjordiskt resande. Nåväl, väl införskaffat går det sedan smidigt att ta sig fram. Idag det obligatoriska besöket på Foyles bokhandel, många fynd, och sedan till Tate Modern som visade bl a en fantastiskt fin utställning av en afrikansk konstnär, bosatt i Oxford, Ibrahim El-Salahi.

En helt ny bekantskap för mig trots att han varit verksam sedan 1950-talet. Men afrikansk konst är ju inte alls välbekant i Sverige. Här är en länk till Tate´s hemsida där det finns mera information om denne mycket intressanta konstnär.
http://www.tate.org.uk/context-comment/video/tateshots-ibrahim-el-salahi

En rolig koppling är att jag tidigare i år köpte en liten målning, i Oslo, av en ung konstnär från Afrika, Fadlabi, som också kommer från Khartoum i Sudan. Skall ta och försöka skaffa mig mera kunskap om afrikansk samtidskonst. I morgon blir det fotogallerier och eventuellt en sväng till British Museum och på fredag bär det av till Oxford med tåg.

136-reborn_sounds_of_childhood_dreams_1_0.jpg