shapeimage_1_60.png

Bilden: I mitten Låke Stomfelt som besökte Kina 1974 och till höger Åke Norström som var i KIna 1967. Mannen till vänster är en av de många utställningsbesökarana på vernissagedagen. Foto: Paul M. Grahn Dec. 2011

 

Igår lördag den 3 december (2011) invigde vi utställningen Kina, tre tider, tre fotografer på Västerbottens museum. Många människor, bekanta, kollegor och vänner och många andra. Gammliaområdet där museet ligger var denna eftermiddag fullt av folk eftersom det också var första dagen av två för årets julmarknad.

Öppningen var snabbt överstökad och sedan kunde vi övergå till att och prata med besökarna. Det var positiva utlåtanden och extra trevligt att flera av mina elever från skolan kom till vernissagen!
Nu pågår utställningen till den 5 februari nästa år. (2012) Nästa evenemang blir på söndag den 11 januari då jag i museets föreläsningssal/bio skall föreläsa under rubriken ”Från socialism till turism”. Sitter nu och sorterar i bildbiblioteket.

 P1050785.jpgP1030567.jpg

Några bilder från monteringen av utställningen, som sköttes proffsigt av museets kunniga personal med Britta Lundgren i spetsen. Bilden ovan vår idé till utformning av en skärm. Nedan resultatet.

P1050803.jpg