shapeimage_1_63.png

Nu börjar det dra ihop sig på allvar. På fredag skall vi leverera bildfiler till Proformat för utskrift av våra utställningsbilder. Lätt? Jag har minst 20 000 bilder från Kina att välja bland. Jag måste medge att jag ibland fotograferat saker i Kina som jag när jag kommer hem upptäcker att det där har jag fotograferat förr. Fast det är kanske egentligen bra, det gör att jag ibland kan se hur saker och ting förändras över tid. Det är ju på sätt och vis också just det som utställningen åtminstone till en del skall försöka illustrera.

Bilder från 1967 och 1974 och sedan då mina bilder från 1986 och fram till i förra veckan. I morgon skall vi, Åke, Lars Åke och jag  träffas för att försöka få till ett urval. Som sagt det blir en del ”kill your darling” för min del. Jag har ju massor av bilder som det skulle vara kul att få visa men nu gäller det alltså att begränsa sig till 17 bilder. Det blir alltså inte ens en bild från varje år eftersom jag faktiskt rest i Kina under 25 år. En liten utmaning alltså. Men också en nyttig övning i att begränsa och formulera sig.

P1030270.jpgP1030227.jpg

Dessa båda bilder från Yangshou (50 000 invånare) i södra Kina skulle faktiskt båda kunna vara med för att beskriva, kommentera att något har hänt och att något händer hela tiden. Sen är det viktigt att komma ihåg att Kinas statskick inte nödvändigtvis förändras bara för att det nu finns en Mc Donalds även i lilla Yangshou

Bilden överst är från kvällsföreställningen ”Impression - Sanjieliu” i Yangshous fantastiska utomhusteater belägen vid Liflodens strand med sockertoppsbergen som fond.