shapeimage_1_copy.png

Indien & Nepalresan har framskridit till slutet och vi har sett och upplevt mycket. Nu i Kathmandu och igår med ett kärt återbesök än en gång vid stupan Bouda. Lunch intogs på Garden Restaurant strax nordöst om stupan. Vi besökte också ett målarkollektiv som har ett stort utbud av thangkas målade i Nepal. Skiftande kvalitet men många ytterst bra målningar fanns att se. Idag en utflykt upp till Nagarkot i utkanten av Kathmandudalen. Något disigt men vi kunde åtminstone se Langtangmassivet norr om Kathmandu. En promenad genom Bhaktapur genomfördes och en god middag avåts på Nepali Chulo (Nepalesiska köket).


Det som mest gör en bedrövad i Kathmandu är dels att politiken fortfarande inte fungerar, ingen ny konstitution är ännu efter nästan tre år skriven. Luften i Kathmandu är säkert också den sämsta i Asien.
Det är stundtals svårt att andas då avgaserna från allt för många bilar och MC ligger som ett lock över stan.
Här måste något göras och det snart. I morgon väntar flyg till Delhi för en sista övernattning och sedan bär det av till Sverige igen. Dags att börja tänka på vardagen. Även om det här är ett jobb för mig så är det ändå rätt avkopplande att få syssla med något som intresserar mycket och som skiljer sig radikalt från det jag vanligtvis sysslar med i min skolvardag.