shapeimage_1_copy.png

Det blir snöstorm i Peking under söndagen (3/1) meddelades i går på kvällen. I morse när jag drog undan gardinerna såg det ut som ovan. Nog har det snöat alltid. Kanske en 5 - 10 cm. men storm? Nog ändå för att vi bestämt oss för att det får bli en dag inomhus idag. Kanske en promenad under tidig kväll kombinerat med en middag på någon av oss närliggande restauranger. Men ”den lilla svarta” får stanna i garaget idag. Vinterdäck? Nej det använder man inte här.


Trafiken är inte omfattande idag, det är söndag, men många tänker sig nog för mer än en gång innan de ger sig ut. Snöberedskapen här är inte riktigt i klass med vad den är exempelvis i Umeå. Varför skulle den vara det förresten, Peking ligger på samma breddgrad som Madrid och snöar gör det normalt bara några dagar varje år. I morgon måndag blir det spännande att se hur det ter sig, i synnerhet om snöfallet fortsätter i samma utsträckning som nu.

TIGERNS ÅR (fr o m den 13 februari)
2010 är Tigerns år. För en ”gris” som jag kan det innebära ett gott år, åtminstone om man får tro Anders Lennartsson och hans ”KInesiska almanacka”, upplagan från 2008. Ekonomin kommer att fortsätta utvecklas gynnsamt, antagligen de där cirka 2 % i löneökning som förväntas bli genomsnittet för löntagare. Men jag kommer också att möta en del problem under början av året!? Vad det nu betyder.
Slutklämmen är ” fortsätt att arbeta hårt så kommer belöningen”. Tack för det!

P1020325.jpg

 

Den här lilla tigern köpte vi tillsammans med vackra blommor igår på blomstermarkanden.