shapeimage_1_50.png

I morse läste jag tidningen ”The Himalayan” när jag satt i Pokhara och väntade på att mitt rätt kraftigt försenade flyg, med Buddha Air”, till Kathmandu skulle bordas. Såg att man skulle ha en rockkonsert på det stora fältet Thundikhel mitt i Kathmandu på lördagseftermiddagen. Jag kom iväg tre timmar försenad men var likväl i KTM vid lunchtid. Senast jag var på Thundikhel var så där en 35 år sedan och då var det för att se den dåvarande kungen i Nepal Birendra Bir Bikram Shah Deva (den levande inkarnationen av guden Vishnu). Det har hänt en del i Nepal sedan dess, bl a har kungen och större delen av kungafamiljen mördats av äldste sonen i familjen. En massaker av inte helt klarlagda skäl. Sedan har det också förts ett tio år långt folkligt väpnat uppror som leddes av CPN (maoist). De är nu regeringsställning tillsammans med ett par andra partier. men Nepals nya konstitution låter fortfarande vänta på sig, i nästan tre år har man filat på skrivningarna givetvis mot en bra månatlig ekonomisk ersättning för jobbet. Kanske därför det dröjer?

 

Nåväl rock n´roll då. Ja faktiskt rätt bra musik med ett rejält gung. Fantastiskt att se tusentals ungdomar, nyktra, men glada ändå, inte en ölburk så långt ögat når. Dessutom viftar alla glatt med Nepals flagga. Jag funderar över hur motsvarande skulle se ut i Sverige? Skulle det vara Ultima Thule et asscociates som spelade då? Ja konserten var öppen och utan inträdesavgift man blev dock visiterad av nepalesisk polis.
Efter ett par timmar gav jag dock upp ljudvolymen befrämjade min tinnutus alltför mycket.
Nedan några bilder ur publikhavet.

 P1070920.jpgP1070921.jpg

P1070902.jpgP1070917.jpg