Den 17 till den 21/11 var jag i Stockholm. Resan föranledd av flera orsaker. Dels hade jag en resepresentation på Kina- och Äventyrsresors kontor där jag berättade och den kommande resan till Tibet och det heliga berget Kailash. Avresa den 7 augusti nästa år. Dels ville jag besöka min son Petter som nu är bosatt i Stockholm och dels träffade jag mina vänner, Göran A, Lotta och Mathias som jag reste tillsammans med under resan ”Himalaya-snöns boning” Den resa jag ledde för Världens resors räkning förra månanden. Tre mycket goda skäl att vara i Stockholm alltså. Jag passade också på att göra några galleribesök samt titta in på Fotografiska. Bilden ovan är från den regniga eftermiddag då jag var på Fotografiska. Under fredagen gjorde jag en rejäl sväng på stan. Bort till Hudiksvallsgatan 8 för att se vad ”Konstgallerierna” där hade att visa. Nedan några bilder av exteriören inne på gården Hudiksvallsgatan.


På väg från Sven-Harrys konstnuseum till Centralen för ett möte med några vänner gick jag förbi ett litet galleri, Galleri Prepost, på Torsgatan 8 B. Nyfiken som jag är gick jag in. Här visar konstnären Beth Laurin en utställning med bilder som utgår från Nosferatu - nattens vampyr, en film från 1979 regisserad av Werner Herzog. Den bygger på Dracula-berättelsen och är även  inspirerad av Friedrich Wilhelm Murnaus film från 1922. Vi hade ett mycket trevligt samtal och jag lämnade galleriet med en fin bok om Beth Laurin`s konst. När jag så började läsa i den under färden hem med tåg upptäckte jag att hon bl.a deltog i en utställning som jag en gång recenserade, ”Konst på gatan” i Borlänge 1977. Jag hade ju ett extrajobb, skrev konstkritik, under ett år, samtidigt som jag arbetade som teckningslärare i Norberg.  När jag kom hem till Helsingborg lyckades jag gräva fram de urklipp jag har från bl a Borlänge Tidning. Spänd på att se vad jag hade skrivit om Beth´s konst. Jag var positiv och det är jag  fortfarande, i min bedömning, se klippet nedan.

Nedan också några bilder från Hudiksvallsgatan, Sven-Harrys konstmuseum, texten om Beth Laurins verk  (från 1977) samt en flyer om hennes nuvarande utställning. Gå och se den ni som har möjlighet!